Gázáremelést hoz az új tarifarendszer

2012. október 10.

Január 1-jétől új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.

A nagyfogyasztók számára létrehozandó sáv áremelést jelent majd a 3000 köbméter feletti fogyasztóknak. A jelenlegi két tarifatömbtől eltérően ugyanis nem csupán a 3000 köbméter feletti részért kell más árat fizetni, hanem a teljes felhasználásra az új díj lesz érvényes.

A lap által megkérdezett szakértők becslése szerint, ha 10 százalékkal emelkedne a gáz ára a legújabb kategória számára, akkor az az évente 3000 köbméter felett fogyasztóknak közel 35 ezer forint többletköltséget okozna 12 hónapra vetítve.

Az egyelőre ismeretlen mértékű drágulás a Magyar Nemzet szerint a hatósági áras egyetemes szolgáltatásban részt vevő gázfogyasztók körülbelül ötödét érinti. Ebbe beletartoznak majd a nagyobb családi házak a felhasználásuk alapján, illetve a rendelettervezet szerint azok a társasházak is, amelyek közös mérőórával rendelkeznek. Az átlagfogyasztás a szolgáltatók adatai szerint az ország területén évente 1000-1500 köbméter.

A tervezet azt is rögzíti, hogy az óránként 20 köbméteres kapacitású mérőórával rendelkező fogyasztók ugyancsak az új tarifasávba kerülnek majd. Ez az egyetemes szolgáltatásban részt vevő kisvállalkozásokat érinti majd leginkább.

Forrás: origo (http://www.origo.hu/gazdasag/20120928-magyar-nemzet-gazaremelest-hoz-az-uj-tarifarendszer.html)

HEATKEEPER és Novitherm panelek az EST ajánlásában

2012. október 5.

Energy Saving TrustNe nyomtasson!
Az L-AD Kft. a környezettudatos magatartást támogatja.

A HEATKEEPER energia spóroló radiátor panel és a Novitherm radiátor panelek már szerepelnek az EST (Energy Saving Trust) ajánlásában. Az EST pártatlan, lelkiismeretes és független tanácsadó szövetség, amely ötleteket ad közösségeknek és háztartásoknak, hogyan csökkentsék a szénmonoxid kibocsátást és spóroljanak pénzt az energia számláikon.

Bővülő nemzetközi hálózat

2011. október 19.

A Joulesave (a Heatkeeper radiátor panel gyártója és forgalmazója) folytatta európai viszonteladói hálózatának bővítését. Magyarországról az L-AD Kft, Szerbiából pedig az Energy Net csatlakozott a viszonteladói csapathoz.

A vállalatnak így már 13 európai országban van szerződött partnere és a közeli jövőben további bővítést terveznek. bővebben

Videó a Heatkeeper panelról

2011. október 18.

Gyakran egy rövid videó sokkal több információt ad át valamiről, mint egy unalmas, hosszú beszámoló. Mi is hiszünk ebben, ezért közzéteszünk két videót, melyek a Heatkeeper radiátor panel működéséről és használatáról szólnak (egyelőre csak angol nyelven...). bővebben

Az Empire State Building beszerelte...

2011. augusztus 15.

A New York-i Empire State Building fő zöld-beruházásának részeként az épület összes radiátora (6514 db) HEATKEEPER energiaspóroló radiátor panellel lett ellátva. bővebben

Energetikai helyzetkép

2011. május 24.

Napjaink egyik kulcsfontosságú feladata, hogy újabb lehetőségeket találjunk az energia hatékony és ésszerű felhasználására. Nemcsak a környezettudatos gondolkodás elterjedése, a fosszilis energiaforrások korlátozott mennyisége és a kimerülőben lévő készletek teszik sürgetővé a probléma megoldását, hanem az egyre növekedő energiaárak is. bővebben